Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Haymaker
Now, Now, Now
(Honey Bucket Records)

Haymaker består av tre kompisar, J.W. Surge, Mike Jacoby och David Serby. Efter att ha gett ut två album har de bara gjort sporadiska lokala spelningar i Kalifornien de senaste tre åren. Livets baksidor i form av skilsmässor och dödsfall kom emellan. Nu är de tillbaka med en tredje cd.

De har kompletterat bandet med Dale Daniel från Hacienda Brothers på trummor. Ed Tree, som tidigare spelat gitarr i Spencer Davies Group och med Rita Coolidge, producerar och bidrar med hammondorgel och piano på ett par spår.

Jag vill kalla det rock´n´roll. Det finns spår av Graham Parker i ”I´m not talking”, Warren Zevon i “Without you” och av Rockpile både här och där. Även textmässigt finns det inslag av starka känslor och ilska, som i ”Just like me” där de biter ifrån sig mot tidigare flickvänner i refrängen med:

Oh can´t you see
Oh can´t you see
Oh can´t you see
You fucked up just like me


Men även om gitarrerna och texterna har tendenser till bett i vissa låtar får vi nog kalla det countryrock med mjuka kanter.

Själva nämner de Replacements, Wilco, Willie Nelson och Merle Haggard som influenser i arbetet med skivan, men slår också fast att det inte är så viktigt vilka de låter som. Deras viktigaste uppdrag är att underhålla människor och göra dem glada ute på krogen efter en veckas hårt arbete.

Det är jag alldeles säker på att de lyckas med.

/Mattias Syrén

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.