Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Paisley, Brad
Wheelhouse
(Arista/SonyBMG)

Brad Paisley Àr en av Nashvilles djÀrvaste artister. Han Àr en glimrande gitarrist, men till skillnad frÄn Vince Gill och Jon Randal har han inte tonat ner pÄ gitarrspelet för att göra karriÀr som sÄngare. Hans skivor Àr impregnerade av innovativ gitarrglÀdje, och han har ocksÄ gjort en ren gitarrskiva, »Play«.

PÄ sin nionde studioskiva »Wheelhouse«, en julskiva orÀknad, ger Paisley en bÄde textmÀssigt och musikaliskt bred bild av den amerikanska södern. I »Accidental Racist« tolkar han dilemmat att vara född in i en kultur man inte skapat.

Karate handlar om en kvinna som svarar pÄ mannens vÄld; tyvÀrr mer Dixie Chicks »Goodbye Earl« Àn Martina McBrides »Independence Day«. Och en kort version av Dixie Àr lika ödestyngd som nÀr Mickey Newbury tog med den i »American Trilogy« 1971.

Bland gÀsterna mÀrks Eric Idle, Charlie Daniels och LL Cool J. NÄgon mÄ kalla det splittrat. Jag ser det hellre som en mÀktig muralmÄlning. Och det gudomliga gitarrspelet.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.