Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Popovic, Ana
Can You Stand the Heat
(Soundcarrier/PGM)

Ana Popovic är en av dagens ledande bluesgitarrister. Hon är tekniskt driven, men flyhäntheten blir aldrig ett självändamål. När hon dundrar iväg i »Ana’s Shuffle« på nya skivan »Can You Stand the Heat« integrerar hon intryck från femtiotalets, mer jazztonade Texasblues med impulser från Hendrix och Stevie Ray Vaughan i tätt gitarrmangel.

Men Ana Popovic har också en mer tillbakalutad sida. I en låt som »Blues for Mrs Pauline« öppnar hon med ett tonflöde upphängt på ett envetet sustain som långsamt övergår i en mjukare attityd, både instrumentalt och vokalt. Den hörs också i ett av skivans starkaste spår, en duett med Lucky Peterson där inte minst gitarrduellerna fascinerar.

Men bluesen är bara en sida, om än den viktigaste, av Ana Popovics musik. Hon har tidigare visat att hon är en skicklig swinggitarrist, och nu närmar hon sig också den klassiska soulen. Det är bra, men det är bluesgitarristen Ana Popovic som är omistlig.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.