Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ortner, Melinda
I Wanna Be OK
(Ziggy Popular Music)

Sugen på lite anakronistisk experimentlusta fast förankrad i en konservativ tradition som sätter sången före sångerskan men där rösten ändå är det viktigaste verktyget? Melinda Ortner kan vara vad du behöver just nu.

Med en frisyr som hämtad ur Ronettes väjer denna unga kaliforniska dam varken för en och annan 50-talspastisch eller en eller två konstmusikflörtar à la tidig Bowie. Mest av allt låter det dock 60-tal och klassisk popmusik.

Dusty Springfield är ingen dålig referens, men Madonna och tidig Björk bör också ha hörts från Ortners flickrum. Själv nämner hon Ella Fitzgerald, Cole Porter och Beatles som influenser och visst, jag hör sådant också.

Ortners största styrka är hennes röst. Hon är helt enkelt en magnifik sångerska, kapabel att med brutal närvaro och hundraprocentig tro på de egna orden lyfta vilket material som helst.

»I Wanna Be OK« är Ortners debutfullängdare - »Strangers EP« släpptes förra året - och jag tycker att den till hälften är mycket bra. Till nästa gång önskar jag mig ett låtmaterial som håller hela vägen in i kaklet. Som vokalissa är Melinda Ortner redan framme.

/Bengt O Tedeborg

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.