Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
McCulley, Rich
The Grand Design
(Self released)

»The Grand Design« är Rich McCulleys sjätte album och musikaliskt skiljer det sig inte nämvärt från hans tidigare album. Dock är tonen i texterna positivare och mycket av det ska tillskrivas den nya kvinnan i hans liv och deras son. Han har funnit harmonin i livet.

Annars känns han som sagt igen och det tackar jag för. När det gäller gitarr och orgelbaserad, poppig americana är det få som slår honom på fingrarna. För Rich McCulley blixtrar även till denna gång med sitt eminenta gitarrspelande, och hans personliga röst passar alldeles utmärkt till de mycket välskrivna och melodiösa låtarna där just helheten är det som imponerar mest. Rich McCulley står bara helt ensam som kompositör till en av låtarna, annars har han samarbetat med bland annat Todd Herfindal, Will Kimbrough och Bob Woodruff. Det visar sig vara mycket lyckat.

Jag tycker bara det är märkligt att Rich McCulley förblivit tämligen okänd för han har ju egentligen allt som krävs för att nå ut till en bred lyssnarskara. Han borde nämligen vara ett namn på de flestas läppar. Rich McCulley skulle med sina refrängstarka låtar, sin uttrycksfulla röst och med denna kanonproduktion i ryggen vara det perfekta komplementet till exempelvis Tom Petty. Nog sagt, nu hoppas jag bara att fler lyssnare hittar fram till Rich McCulley som med sitt nya album »The Grand Design« faktiskt överträffar det sex år gamla mästerverket »Cerro Gordo«.

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.