Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Gay Family, The
God Will Take Care of You
(Gospel Friend)

»God Will Take Care of You« med olika kombinationer av syskonen Gay är den åttonde skivan i Per Notinis utsökta serie med gospelklassiker på egna etiketten Gospel Friend.

Systrarna Geraldine, Evelyn och Mildred började spela in skivor 1948. Från 1955 deltog också den tioårige brodern Donald i gruppen. Gruppens historia är omgärdad av brutna kontrakt och förhoppningar. I mitten av 60-talet sprack den också, bland annat sedan Geraldine hamnat i fängelse en tid för att i självförsvar skjutit sin make.

Material från tiden till dess dominerar samlingen, men den rymmer också udda spår med främst Mildred Gay från åren därefter.

Gruppen skrev mestadels sångerna själva, och de glöder av övertygelse - liksom framförandena, ofta bara till komp av Geraldines piano. Men vi får också en innerlig tolkning av »Amazing Grace« med Evelyn Gay från 1977. Albumet är ännu en utgivningsbragd av Per Notini.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.