Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Anouschka
Hollywood Ending
((Egen utgivning/Hemifrån))

Det är svårt att greppa den här damen och det beror förmodligen på hennes heltigenom brokiga bakgrund. Hon är född i Sverige och växte upp i USA. Hon spelar gitarr och piano, skriver låtar och sjunger. Senaste CD:n har hon spelat in i Berlin helt utan kompband. Det är bara Anouschka och hennes gitarr vi hör.
Men det räcker mer än väl för att man ska placera henne i favorithyllan. Hennes starka och distinkta röst brer ut sig över hela rummet och man är fast, men blundar, njuter och får samma vibbar som när man första gången hörde Norah Jones.

Anouschkas låtar har långa innehållsrika texter som man vill lyssna på – hon skriver inte bakgrundsmusik som ska spelas medan gästerna anländer. Anouschka fyller varje låt hon gör med en intrig som ofta känns spännande och full av känslor, antingen hon jobbar inom jazz, blues eller rock.

Detta är inte hennes första album och även om man inte har hört så mycket av de tre som föregick detta, har Anouschka en stor publik i bl a Tyskland, Danmark och Holland. Hon spelar ofta på små intima ställen, där publiken kommer henne nära. Det har hon gjort även i Stockholm och nu är det dags att ta hit henne igen. Då kanske även svenska radiokanaler, precis som radiostationer i flera europeiska länder, låter hennes röst förgylla vår tillvaro.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.