Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lutes, Rob
The Bravest Birds
(Lucky Bear)

Den kanadensiske sångaren och låtskrivaren Rob Lutes är tillbaka med sitt sjätte album »The Bravest Birds«. Plattan spelades in förra våren i en studio i Montreal och av slutresultatet att döma måste trivselfaktorn varit mycket hög. För det finns en värme och närvaro som lyser sig stark över albumets samtliga spår.

I centrum hittar vi Rob Lutes själfulla röst och hans fingerplockande på den akustiska gitarren. Till sin hjälp har han Rob MacDonald (gitarr), Rob Fahie (ståbas), Mark Nelson (trummor) och den eminente Josh Zubot (violin). På vissa spår dyker även Denis Ducharme upp på piano, och för den fina bakgrundsången står Josephine Von Soukonnov. Tillsammans stöttar dessa musiker Rob Lutes sånger om livet och kärleken på bästa tänkbara sätt. Musiken andas en hel del americana med framförallt rötter från folk och blues.

Med »The Bravest Birds« har Rob Lutes fulländat sin stil. Han har skapat ett lågmält, stämningsfullt och lite melankoliskt album utan några svaga stunder. Det har varit det perfekta sällskapet i vinter och »The Bravest Birds« kommer med all säkerhet räcka riktigt långt i år. Rob Lutes står för årets första fullträff.

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.