Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Forbert, Steve
Over With You
(Blue Corn Music)

Skivkonvolutet säger allt. Löven trillar av träden, fåglarna flyger iväg och allt är över. Det finns ingen anledning att tvivla på att Steve Forberts 13:e (givetvis..) studioalbum med eget material handlar om den stora smärtsamma separationen.

En ny Steve Forbert-skiva är ju alltid som att få en lägesrapport från en gammal trogen vän. Men den här gången känns det extra mycket för min egen del eftersom jag tyvärr precis nu delar Steves känslor och erfarenheter.

Skivan låter klassisk, tidlös Steve Forbert men är passande nog lite lugnare, sorgsnare och enklare i instrumenteringen. Låtarna heter exempelvis »All I Asked of You«, »In Love With You«, »Over With You« och »Can´t We Get Together?«.

Men Steve är optimist i grunden och har inte alls gett upp sitt hopp, sin humor och självdistans. I »Baby I Know« sjunger han med glimten i ögat »Baby I know you´re only 90% happy with me, I can get back to a 100 girl, now I can again you´ll see«.

Han har alltid ett överskott av låtar och det gör att han kan unna sig att lägga flera starka låtar med slagkraftiga titlar i slutet av skivan som »Don't Look Down Pollyanna«, »Metal Marie« och »Sugarcane Plum Fairy«.

Steve Forbert är långt ifrån över och den nya skivan är ett måste för hans trogna fans. Den blir dessutom bättre efter flera lyssningar. Flygplansbanderollen i mittuppslagsfotot får sista ordet: Don't Throw It Away, Fix It".

/Urban Henriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.