Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Kent, Jamie
Navigation
(Jamie Kent / Hemifrån)

Vem fan är Jamie Kent? Han leker själv med den frågan på sin hemsida och det är ju snyggt i detta narcissistiska tidevarv. En 25-åring amerikan med en intressant röst, är ett svar. En habil låtskrivare som säkert kan utvecklas till en extraordinär, är ett annat.

»Navigation«, som är Kents andra platta i ordningen, erbjuder powerpop på bädd av folkmusik med drivande akustiska gitarrer och några riktigt effektiva melodier. Inte illa alls, även om låtkvaliteten sjunker något efter den starka öppningsduon »Changes« och »Rosalita«. Att Jon Graboff (Ryan Adams and The Cardinals) gästar på några spår är ett musikaliskt riktmärke så gott som något. Mer otippat finns här också vissa reggaeinfluenser som tydligast visar sig i plattans enda cover, Eddie Grants »Drop baby drop«.

Där så många lyckas göra plattor som för all del låter kompetenta men samtidigt aningen intetsägande, ställer sig Jamie Kent mitt i rummet och låter angelägen. Låna honom en halvtimme.

/Bengt O Tedeborg

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.