Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Jennings, Shooter
Family Man
(Membran)

Det finns fortfarande många mer eller mindre musikintresserade slölyssnare, som tror att med country menas den schablonartade och sirapssöta schlagermusik som sedan länge har producerats i Nashville. För den som vet bättre, är countrymusik idag en mängd olika stilar, där influenserna kan komma från både tung rock och smånätt jazz. Dagens country har dessutom utövare som skriver trovärdiga texter till låtar som bygger på fler än tre ackord.

Shooter Jennings är en av dessa begåvade låtskrivare och sångare. Hans country är rockig för det mesta, riktigt rökig countryrock.

Lyssnar man noga så inser man att han är en man (runt de 30) som sätter familjen högt.

Nya plattan heter Family Man och här finns ett antal fina låtar med titlar som »Southern Family Anthem«, »The Family Tree« och »Daddy´s Hands«. Det blir aldrig smörigt eller påfrestande, som det ofta kan bli när låtar har sådana titlar. Det blir istället själfullt och gripande.

CD:n är helt och hållet Shooters verk: han har skrivit alla låtarna och producerat hela plattan, spelar flera instrument och sjunger. Och han kan sitt jobb.

Han har säkert många fler låtar på hjärnkontoret och kommer säkert att nå en slags stjärnstatus inom countrymusiken, precis som sin berömda daddy, Waylon hette han ju. Jag tror att Shooter har upplevt en fantastisk musikalisk uppväxt, som ger honom en unik förmåga att skriva och framföra bra musik. Den här CD:n är beviset.

Det enda som stör mig är att man har anlitat en designer för konvolut och infoblad, en designer som totalt har missat sin uppgift. Är det första kravet inte att man ska kunna läsa det som skrivs?


/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.