Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Abalone Dots
Chocolate & Cigarettes
(Svedala/SonyBMG)

Fiddlern Elin Mörk har lämnat Abalone Dots, som på sin tredje skiva »Chocolate & Cigarettes« också tonat ner bluegrassprofilen. Den trio som är kvar har närmat sig ett bredare countryidiom, även om musiken fortfarande är akustiskt dominerad. Kritiken har gjort stor sak av att Ron Sexsmith sjunger duett med Rebecka Hjukström i den innerligt sorgmodiga »Regrets«, men för egen del tycker jag att Buddy Millers gästspel och Sam Bushs fiol är väsentligare för skivan, liksom den pålitliga Steve Fishells produktion i några spår.

Den mjuka attacken finns kvar sedan tidigare, liksom den personliga instrumentaltekniken och stilsäkra stämsången. Ska jag se någon stilparallell går tankarna till Farmer’s Daughter, Wild Rose eller Forester Sisters i deras mindre swingartade stunder. Den här gången framför Abalone Dots dessutom några sånger på svenska, och de visar i dem ett musikaliskt och lyriskt reflektionsdjup som för tankarna till sextiotalets bästa svenskspråkiga countrymusik.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.