Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Joe Fletcher & The Wrong Reasons
White Lighter
(Wrong Reasons Records)

Exakt vad Rhode Island Àr kÀnt för mer Àn en sÄs, det vet jag inte. Vad man kan roa sig med i huvudstaden Providence, som Àr en av USA:s Àldsta stÀder, det Àr lika okÀnt. Möjligen kan Joe Fletcher och hans trio The Wrong Reasons, som kommer dÀrifrÄn, Àndra pÄ den saken. De kuskar i alla fall runt i det stora landet och de har nu ett par bra album att hoppas pÄ. Och Fletcher sjÀlv gör egna smÄ akustiska gigs pÄ kaféer i bÄde nÀr och fjÀrran. Jag tror att han har framtiden för sig, bÄde med och utan sitt band.

Han har den unga mannens coola attityd, sjunger pÄ ett nÄgot yrvaket sÀtt med en lÀtt rökaktig röst och det handlar förstÄs om rena raka lÄtar dÀr influenserna kan spÄras till bÄde Dylan och Cash.

Hans lĂ„tar hĂ„ller ocksĂ„ mĂ„ttet för att sĂ€tta Providence pĂ„ kartan. Lyssna pĂ„ »Too Many Doors«, »Every Heartbroken Man« och »Flat Tire«, sĂ„ förstĂ„r du vad jag menar. Det Ă€r varken tillkrĂ„nglat eller nyskapande, det Ă€r enkelt och traditionellt pĂ„ det dĂ€r sjĂ€lvklara sĂ€ttet som gör att man gĂ€rna spelar CD:n minst en gĂ„ng om dagen tills det kommer nĂ„got annat intressant.

Men just nu Àr det alltsÄ Joe Fletcher & The Wrong Reasons som ligger överst i spelhögen. Providence har fÄtt nÄgot att snacka om och Rhode Island Àr inte lÀngre bara en sÄs.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.