Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Austin, Stephen David
A Bakersfield Dozen
(Eget)

Han heter Austin men låter Bakersfield. Han vill föra Buck Owens-traditionen vidare och klarar det elegant med den här solodebuten. En sen debut kanske. Stephen är 56 år och har hunnit med en del. I yngre dagar var han medlem i flera olika rockband innan han bestämde sig för att det var inom countrymusiken han hörde hemma. Här kunde han som en sann trubadur skriva låtar med innehåll.

Stephen David Austin är en storyteller som blandar och ger med både allvar och humor. »The Day Buck Owens Died« talar ett språk, »Best Ex I Ever Had« ett annat. Det är mycket Dave Alvin och Steve Earle i hans sätt att jobba, men mest av allt kanske Merle Haggard och den store idolen Buck Owens.

Och han omger sig med handplockat folk när han går in i studion. Framför allt pianisten Skip Edwards hör till de tunga grabbarna och även resten av bandet ser till att det låter som det ska i det kaliforniska countrylandskapet.

»A Bakersfield Dozen« innehåller 11 låtar. Det är så man skojar i Bakersfield när man vill ha roligt.

Hur som helst ska det bli intressant att se hur Stephen David Austin tas emot av den kräsna publiken. Jag tror han kan bli nåt.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.