Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Muth, Zoe and the Lost High Rollers
Starlight Hotel
(Signature Sounds)

Hon är från Seattle, men det är inte grungen som rinner genom Zoe Muths blodådror utan bitterljuv country av ädlaste märke.

Med en röst som doftar av både Lucinda Williams (i balladerna) och Patsy Griffin och med låtar som tål att jämföras med Williams, Dolly Parton, Neil Young och Steve Earle och en akustiskt färgad musik, där Ethan Lawtons glittrande mandolin och Dave Harmonsons böljande pedalsteel och känsliga dobro dominerar, gör hon honkytonk med en nutida skruv.

Lyssna på hur hon vänder på trötta teman i ”Let´s Just Be Friends For Tonight” eller alla vardagliga detaljer som gör ”If I Can´t Trust You With A Quarter” till en hel liten novell, och det finns en djup sorg i historien om servitrisen som bara jobbar på nätterna i ”New Mexico” när hon inser att inte heller här kommer hon att hitta någon som kan få hennes gamla, trötta liv att verka nytt och oanvänt.

Helt enkelt strålande.

Zoe Muth har premiär på Skandinavien-turnén på Folk å Rock i Malmö måndag 20 februari.

/Christer Olsson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.