Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Mollestad, Hedvig
Shoot!
(Rune grammofon/Musikoperatørene)

Samtidens progressiva rockmusik grundas ofta i hårdrocken. Men även en jazzgitarrist som den unga norskan Hedvig Mollestad integrerar den bluesbaserade hårdrockens stilmedel i ett personligt uttryck. Till skillnad från många andra progressiva jazzgitarrister arbetar hon dock med påfallande stabila melodistrukturer.

De ger utgångspunkten för ett vildare experimenterande där Hedvig Mollestad vränger och kränger på mönstren och låter idéerna flöda i en outsinlig infallsrikedom. Hon använder ljudförvrängning, rundgång och sustaineffekter på ett genomreflekterat sätt. De blir aldrig tom dekoration eller provokativt självändamål, utan delar av en konstnärlig helhet.

Basisten Ellen Brekken och trummisen Ivar Loe Bjørnstad är en tung rytmsektion, gärna aggressivt pådrivande men också lyhörda i sin framåtlutade roll. Hedvig Mollestads trio bråkar med både rocken och gitarrjazzen - men på ett djupt meningsfullt sätt.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.