Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Hunn, Gary
Dust & Gin
(Utah)

Gary Hunn och han Wayward Angels kommer från en liten ö utanför Australien nånstans.

Han låter dock som om han är uppvuxen och skolad till countryartist i Nashville. Han skriver låtar som berättar om livet och han tar fram alla de karaktäristiska ackorden som finns inom den traditionella Nashvillecountryn.

Så det är väl bara att skaffa plattan om man gillar sådan country?

Nja, kanske ska man provlyssna först, så att man vet vad man köper. För när det gäller Gary Hunn så får man tio låtar som låter nästan precis likadant.

Lämnar man rummet vet man inte om det är samma låt man hör när man kommer tillbaka, som när man gick ut.
Men lite måste faktiskt låtarna skilja sig åt, för det slog mig plötsligt att den avslutande »Breathe As You Go« går i ett långsammare tempo än alla de andra.

Och »Broken Lives Are Mended Here« kan man sjunga med Kris Kristoffersons ord »freedom is another word for nothing left to lose«, för det är samma melodi.

Jag vet inte hur stor Gary Hunn är på andra sidan jordklotet, men gissar att han där hör till de mest lysande stjärnorna inom sin genre. Å andra sidan vet jag inte heller hur stor den traditionella countrymusiken är där nere.

Och jag vågar inte ens gissa hur många exemplar av den här CD:n det går att sälja här i Skandinavien. Eller av vilka skäl man köper den.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.