Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lennerockers, The
High Class Lady
(AGR Records)

Tysk rockabilly, kan det vara nÄt?

Tja, har man hÄllit pÄ sedan 1984, spelat i 20 lÀnder, avverkat 2.200 gigs och sÀllan Àgnat sig Ät covers, sÄ mÄste det finnas nÄt som Àr helt okej.

Vi pratar om The Lennerockers frÄn Hagen, frÄga mig inte var den platsen ligger. Men bröderna Michael, som sjunger och spelar banjo, och Stefan, bl a pianist, körde dÀr igÄng det hÀr bandet en gÄng i tiden. Bröderna, som skriver alla lÄtarna, drog in syrran Inge ocksÄ i bandet, mest för att de behövde nÄgon som tog hand om all pappershantering, typ bokningar, deklarationer, krognotor och liknande. Och tillsammans med trummisen Dirk Mankel, gitarristen Frank Butgereit och basisten Chuck Shoker har de rullat pÄ och rockat medan Ären har gÄtt.

Efter cirka ett dussin album kommer de nu med en »Best of« som innehĂ„ller 20 lĂ„tar och det lĂ„ter precis som det ska nĂ€r det handlar om rockabilly i högt tempo. Pianobrorsan har studerat Jerry Lee och lĂ€rt sig de flesta knepen pĂ„ tangenterna. Gitarrsolon frĂ„n Butgereit kompletterar bilden och ekot Ă€r det rĂ€tta.

Nu Àr vÀl det hÀr en musik som man inte sitter och lyssnar pÄ ensam framför stereon. Det Àr vÀl en musik som man har pÄ i bakgrunden nÀr det ska bli fest, en musik som skapar den rÀtta stÀmningen om det nu ska bli en rockŽnŽrollfest. Och dÄ kanske det inte blir sÄ ofta man spelar den hÀr plattan.

Vad man önskar framför allt Ă€r att man fick se Lennerockess scenshow nĂ„gon gĂ„ng innan de pensionerar sig för gott. Den, scenshowen alltsĂ„, lĂ€r vara fantastisk. Och bandet har spelat i vĂ„ra trakter mer Ă€n en gĂ„ng. De har t o m en lĂ„t med titeln »Scandinavian RĂžck«, med danskt ö alltsĂ„, pĂ„ plattan.

SÄ det finns hopp att fÄ se tysk rockabilly spelas levande, kanske till sommaren 2012, pÄ nÄgon festival nÄgonstans.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.