Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Pelle Lindberg Band
Put Your Foot Down
(PAL Records)

Någon borde se till att Pelle Lindberg får ett fint diplom för lång och trogen tjänst i bluesfacket. Han borde i alla fall hyllas för sin nit, om man nu vill använda ett fint gammalt ord, förmodligen äldre än t o m en genuin bluestolva.

Pelle Lindberg har hållit igång så länge man kan minnas. Med mitt minne, alltså. Jag tror jag hörde honom i ett band första gången under 1980-talet. Men jag vet inte, för han ser likadan ut idag. Eller så har han klistrat in en gammal bild på den nya CD-asken. I vilket fall som helst besitter Pelle Lindberg och hans band något som kan kallas en välgörande rutin. När man lyssnar på plattan får man samma känsla som när man hör ett etablerat bluesband från andra sidan Atlanten. Allting sitter där det ska. Simon Mårtensson sjunger så att man tror på honom, Lindbergs gitarr hade platsat i vilket band som helst en lördagskväll i Chicago eller Memphis, trummisen Walle Wahlgren prickar rätt utan att tveka och Stefan Rosqvist på gitarr och Alfred Andersson på bas har också den äkta blueskänslan.

Så det här är ett läckert litet bluesband.

Och dessutom dyker det upp gäster som gärna vill vara med: Dennis Westerberg på munspel och Pascal Rapon med bakgrundssång.

Det är Mårtensson, Wahlgren och Andersson som skriver låtarna och de kan sitt jobb.

Och över alltihop svävar Pelle Lindberg med sin gitarr. Jag skulle vilja säga att jag ser honom som den starkt lysande fullmånen i en blå, blå skymning där fler och fler stjärnor tänds på himlen medan natten smyger sig på. Men en sådan liknelse är ju bara trams.

Det här är bra musik, helt enkelt. Svensk blues i internationell klass.

Kan inte någon kulturknutte i norra Skåne se till att Pelle Lindberg får ett diplom?

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.