Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lindqvist, Jerry
Rivertown
(Wing Records)

Den hÀr mannen har aldrig varit omnÀmnd förut hÀr pÄ Rootsy.

Jag vet inget om huruvida han har fÄtt nÄgot spaltutrymme i svensk press heller.

Jag vet bara att han borde ha uppmÀrksammats bÄde hÀr och dÀr.

Nu har han slÀppt sin tredje CD, tvÄ med sitt förra band Jerry & The Outlaws och nu en fÀrsk med sitt nya band The Grace i bakgrunden.

Den nya CD:n innehÄller precis sÄdan musik som vi rootsymÀnniskor tycker om. Ja, det Àr den vanliga mixen traditionell country, countryrock, americana, Hank Williams, Steve Earle, John Prine, Willie Nelson och alla du kan komma ihÄg som gÄr att klÀmma in dÀremellan.

Det som skiljer Jerry Lindqvist frĂ„n alla hans förebilder, det Ă€r att Lindqvist kommer frĂ„n Finland och har hemadressen Åbo.

Borde vi inte kÀnna till honom? Jo, för det Àr en genuint bra platta den hÀr. Mustig och skitig, nybadad och cool, djup och sorgsen och melodiskt energirik. Och personlig. Han försöker inte likna nÄgon annan. Jag tror inte vi har nÄgon liknande artist hÀr i Sverige.

Lindqvist har bott en tid i Phoenix, Arizona, och han har turnerat en del i USA. SĂ„ han har sĂ€kert en bra hint om hur den hĂ€r musiken fungerar inför sin hemmapublik. Han kĂ€nner ocksĂ„ till vad man kan Ă„stadkomma i en studio. Och dĂ„ kan studion lika gĂ€rna ligga i Vasa, Finland, som nĂ„gonstans i USA, bara man vet vad man vill ha fram. Lindqvist och hans producent Janne Hyöty, behĂ€rskar med all önskvĂ€rd tydlighet just detta. Det framgĂ„r i lĂ„tar som »Into a Stranger«, »The Deal Is Going Down« och »Back To Being Blue«.

NÄgon borde ta hit Lindqvist, nÄgon borde placera honom i ett teveprogram som Skavlan eller nÄgot annat som har en vuxen och vaken publik.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.