Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Red Sky July
Red Sky July
(Proper)

Trion Red Sky July består av två röster och en musikalisk fond bestående av stränginstrument, på somliga spår förtjänstfullt förstärkta av trummor och bas. Rösterna tillhör Charity Hair, tidigare i The Alice Band och The Ailerons, och Shelly Poole, låtmakare, soloartist och tidigare i Alisha's Attic. Strängarna hanteras av Ally McErlaine och denna självbetitlade skiva är bandets debutdito.

Tillsammans gör trion musik som bäst beskrivs som folkmusik med countryinslag, subtilt kompletterad av en underliggande popmusikalisk formkänsla. Soundet är särpräglat och det beror huvudsakligen på damernas sång. De framför samtliga sånger tillsammans och uteslutande med stämsång. Om det är bästa sättet att blottlägga känslor på kan förstås diskuteras. Jag föredrar nästan alltid en röst, men medger utan vidare att Hair och Poole låter väldigt bra ihop.

Plattans samtliga spår är hörvärda även om inget är helt fantastiskt. Jag föredrar de något snabbare låtarna, de som låter mer country än sakral folkmusik. »Loving you's easy« är till exempel en svängande stänkare med stark melodi och effektivt tassande komp. Å andra sidan är nog den långsamma »Already gone« allra bäst. Snyggt gitarrspel, en lite avig melodi och klassiska men långt ifrån uttjänta harmonier.

www.tedeborg.se

/Bengt O Tedeborg

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.