Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
DeMeyer, Brigitte
Rose Of Jericho
(Bdm)

Brigitte DeMeyer blev riktigt intressant i och med sitt fjĂ€rde album »Red River Flower«. DĂ€r tog hon det nödvĂ€ndiga klivet upp till det översta skiktet bland kvinnliga lĂ„tskrivare inom amerikansk rootsmusik. Det fanns plötsligt en spĂ€nning i musiken, kanterna var lite vassare och hon sjöng Ă€nnu bĂ€ttre Ă€n tidigare, med ett större sjĂ€lvförtroende. Och framförallt visade hon upp en spĂ€nnvid i lĂ„tmaterialet som var imponerande och det har hon nu vidarutvecklat med sitt femte album »Rose Of Jericho«.

»Rose Of Jericho« Ă€r inspelat i Nashville och den hĂ€r gĂ„ngen har Brigitte DeMeyer satt sig sjĂ€lv tillsammans med Brady Blade vid producentspakarna. Det Ă€r ett myckat lyckat drag, för det sprakar om lĂ„tmaterialet och musiken sjuder verkligen av liv. Hon kokar Ă€ven denna gĂ„ng ihop en mycket het musikalisk gryta fylld med country, folk, blues, rock, gospel, soul och faktiskt lite jazz. Det Ă€r bara sĂ„ att bĂ„de lĂ„tarna och sĂ„nginsatsen Ă€r Ă€nnu starkare Ă€n tidigare. Imponerande.

Att det lÄter sÄ hÀr bra ska ocksÄ tillskrivas de suverÀna musikerna Brigitte DeMeyer omger sig med. Namn som Will Kimbrough, Mike Henderson, Chris Donohue och Al Perkins för att nÀmna nÄgra har slutit upp, och det lÄter som samtliga musiker har stÄtt pÄ tÄrna nÀr de spelat in lÄtarna. De spelar inte en ton för mycket.

För att sammanfatta det hela har Brigitte DeMeyer med »Rose Of Jericho« fĂ„tt till en riktig fulltrĂ€ff som kommer stĂ„ sig riktigt lĂ„ngt nĂ€r det det blir dags att göra bokslut över detta musikĂ„r.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.