Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Freebo
Something To Believe
(Poppabo Music)

Freebo är en veteran i branschen. Han spelar bland annat bas och har turnerat jordklotet runt några gånger tillsammans med namn som Bonnie Raitt och jobbat i studion för John Mayall, Dr John, Willy DeVille, Maria Muldaur, Ringo Starr och många andra.

Dessutom brukar han få utmärkelser som Best Folk Artist (Los Angeles Music Awards 2007 och Best Song (Posi Awards 2008) för att rycka loss ett par i högen.

Han hör alltså till branschens ikoner och ändå träffar man aldrig på någon som känner till honom. Tre egna soloplattor har han spelat in och nu kommer den fjärde. Risken är stor att han inte blir speciellt omtalad nu heller.

Men det är lite synd, för det finns flera fina låtar på »Something To Believe« och framför allt är den oerhört välproducerad. I gränslandet mellan Folk, Rock och Blues hämtar Freebo sin inspiration när han komponerar sin musik och han får en bredd i sitt låtmaterial. Den förstärks med hjälp av ett mycket skickligt studioarbete där han själv och en Robert Tepper lyckas hitta både variation och originalitet bakom den distinkta rösten.

Efter mer än 30 år i branschen vet naturligtvis Freebo vad han sysslar med. Han har bara den svåraste biten kvar: att nå den stora publiken i eget namn, att lyckas få all den uppmärksamhet han är värd utan att behöva stå bakom en superstjärna.

Lyssna till exempel på »She Loves My Dog More Than Me« eller »If Not Now When« så förstår du vad jag menar.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.