Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Wood Brothers, The
Smoke Ring Halo
(Southern Ground)

Bröderna Oliver och Chris Wood har hunnit fram till sitt tredje album tillsammans. Innan de började samarbeta hade de hĂ„llit pĂ„ med olika musikaliska projekt i nĂ€rmare 15 Ă„r. De debuterade 2006 med det mycket fina albumet »Ways Not To Lose«. Sedan följde de upp det med den Ă€nnu starkare »Loaded« 2008 och alldeles nyligen slĂ€pptes »Smoke Ring Halo«, som Ă€r en smĂ€rre sensation om man Ă€r svag för rootsig americana med inslag av framförallt folk, blues, rock och soul.

Till sin hjÀlp har bröderna Wood den mycket lyhörde trummisen Tyler Greenwell och en del gÀster pÄ orgel, blÄs och bakgrundsÄng. Tillsammans fÄr de till ett helt underbart gung som i vissa lÄtar fÄr mig att tÀnka pÄ The Band och Little Feat.

Men det viktigaste Ă€r att The Wood Brothers har det dĂ€r lilla extra som krĂ€vs att fĂ„ mig att lyssna pĂ„ helspĂ€nn. De har lĂ„tarna, fantastiskt bra sĂ„ngröster och framförallt en stor dos personlighet. The Wood Brothers sticker nĂ€mligen ut i americanadjungeln och om det finns nĂ„gon musikalisk rĂ€ttvisa borde de uppmĂ€rksammas rejĂ€lt med »Smoke Ring Halo«. SĂ„ mĂ„nga bĂ€ttre americanaplattor lĂ€r det inte komma i Ă„r.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.