Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Wood Brothers, The
Smoke Ring Halo
(Southern Ground)

Bröderna Oliver och Chris Wood har hunnit fram till sitt tredje album tillsammans. Innan de började samarbeta hade de hållit på med olika musikaliska projekt i närmare 15 år. De debuterade 2006 med det mycket fina albumet »Ways Not To Lose«. Sedan följde de upp det med den ännu starkare »Loaded« 2008 och alldeles nyligen släpptes »Smoke Ring Halo«, som är en smärre sensation om man är svag för rootsig americana med inslag av framförallt folk, blues, rock och soul.

Till sin hjälp har bröderna Wood den mycket lyhörde trummisen Tyler Greenwell och en del gäster på orgel, blås och bakgrundsång. Tillsammans får de till ett helt underbart gung som i vissa låtar får mig att tänka på The Band och Little Feat.

Men det viktigaste är att The Wood Brothers har det där lilla extra som krävs att få mig att lyssna på helspänn. De har låtarna, fantastiskt bra sångröster och framförallt en stor dos personlighet. The Wood Brothers sticker nämligen ut i americanadjungeln och om det finns någon musikalisk rättvisa borde de uppmärksammas rejält med »Smoke Ring Halo«. Så många bättre americanaplattor lär det inte komma i år.

/Johan Annetorp

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.