Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Holcombe, Malcolm
To Drink The Rain
(Music Road)

Malcolm Holcombe har hunnit fram till sitt åttonde soloalbum och jag tycker nog att det är hans främsta hittills. Att »To Drink The Rain« sett dagen ljus får vi tacka Jimmy LaFave och hans kompanjoner på Music Road för. Det hade verkligen varit synd om vi inte hade fått höra detta lilla mästerverk.

Malcolm Holcombe hyllas av artistkollegor som Steve Earle, Peter Cooper och Lucinda Williams, men för den breda massan är han ett tämligen okänt namn. Det kanske är dags att ändra på det nu, för »To Drink The Rain« har lovordats en hel del i utländsk musikpress.

Albumet är inspelat under ett par veckor förra hösten och många av låtarna sattes redan vid en första tagning. Man kan höra att musikerna har trivts i studion, det finns en spelglädje som smittar av sig på lyssnaren och de puffar musiken i precis rätt färdriktning.

Med sin enormt härdade röst i centrum får han mig att tro på varje ord han sjunger. Malcolm Holcombe har onekligen en hel del att berätta om och han har nu på senare år äntligen fått uppleva lite ljus i tillvaron.

»To Drink The Rain« har följt med mig under hela året och är en sådan där platta som jag ständigt återkommer till. Om man gillar folkcountry tillsatt med en skopa blues och svärta så är Malcolm Holcombe det perfekta sällskapet musikåret 2011.

/Johan Annetorp


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.