Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Owman, Christine
Throwing Knives
(Revolving Records)

Hör den hÀr damen hemma hÀr pÄ rootsy? Ja, jag tror det.

Om hon inte gör det, sÄ mÄste hon fÄ en helt egen nisch i musikhistorien. En egen hylla för experimentell pop och rock som hÀmtar nÀring frÄn alla möjliga sorters ljud som omger oss dagligen utan att vi tÀnker pÄ det.

Christine Owman tar till sig bÄde oljud och vackra klanger, vÀver ihop allt hon hör till smÄ lÄtar som man förmodligen antingen Àlskar eller hatar. Hon spelar sÄg, ja det finns faktiskt de som kan fÄ fram musik ur en vanlig snickarsÄg, hon spelar ukulele, cello och jag vet inte vad, och det lÄter inte som nÄgot annat man har hört. Ibland Àr det oerhört stÀmningsfullt, i nÀsta spÄr pÄ plattan kan det brumma, razzla och rizzla sÄ att man undrar om skivspelaren har fÄtt grus i maskineriet.

Men det blir aldrig nÄgot som man tar emot med likgiltighet.

Och har man sett och hört henne framföra sin musik, kan man sÀkert bli intresserad av att skaffa den hÀr cd:n, oavsett i vilket musikaliskt lÀger man befinner sig. För vad hon visar Àr ju att de musikaliska grÀnserna Ànnu inte Àr satta. Det finns nya marker att trampa upp.

Hon sjunger försiktigt sina klurigt formulerade texter som handlar om livet i allmÀnhet med sina besvikelser, förvÀntningar, glÀdjestunder och allt annat som ger varje lÄtskrivare inspiration. LÄtarna Àr effektiva men det finns sÀllan nÄgot som liknar en öronfÀgnande refrÀng. Det Àr helt andra saker som gör att man fÄngas av Owmans musik.

Ja, jag tror att Christine Owman Àr en dam för rootsy, Àven om det kanske inte lÄter sÄ.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.