Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Webb Sisters, The
Savages
(TWSR/Border)

De brittiska systrarna Charley och Hattie Webb har främst väckt uppmärksamhet för sina insatser på Leonard Cohens ständigt förlängda världsturné, senast inte bara som röstakrobater utan även mer handgripliga sådana.

I eget namn har de gjort tre album och flera singlar och ep’n. Den första skivan är svåråtkomlig, men den andra »Daylight crossing« bjuder på en fint popdoftande folkrock.

Nya skivan »Savages« är naknare i ljudbilden. Den utsökta stämsången ligger naknare, och det instrumentala domineras av systrarna Webbs månginstrumentalism. Men vi hör även Melvin Duffys pedal steel och Weissenborn och Dean Parks gitarr i några spår. Dessutom bidrar Cohen med en recitation i en konsertupptagning av »If it be your will«.

Förutom Cohens bidrag rymmer skivan enbart originalmaterial, främst balladartade sånger som i de nertonade arrangemangen vackert balanserar mellan det folksångsljuva och en mer upphettad intensitet.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.