Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Webb Sisters, The
Savages
(TWSR/Border)

De brittiska systrarna Charley och Hattie Webb har frÀmst vÀckt uppmÀrksamhet för sina insatser pÄ Leonard Cohens stÀndigt förlÀngda vÀrldsturné, senast inte bara som röstakrobater utan Àven mer handgripliga sÄdana.

I eget namn har de gjort tre album och flera singlar och ep’n. Den första skivan Ă€r svĂ„rĂ„tkomlig, men den andra »Daylight crossing« bjuder pĂ„ en fint popdoftande folkrock.

Nya skivan »Savages« Àr naknare i ljudbilden. Den utsökta stÀmsÄngen ligger naknare, och det instrumentala domineras av systrarna Webbs mÄnginstrumentalism. Men vi hör Àven Melvin Duffys pedal steel och Weissenborn och Dean Parks gitarr i nÄgra spÄr. Dessutom bidrar Cohen med en recitation i en konsertupptagning av »If it be your will«.

Förutom Cohens bidrag rymmer skivan enbart originalmaterial, frÀmst balladartade sÄnger som i de nertonade arrangemangen vackert balanserar mellan det folksÄngsljuva och en mer upphettad intensitet.

/Magnus Eriksson

Lyssna pÄ Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.