Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Too Slim & The Taildraggers
Shiver
(Underworld Records)

Detta Àr underligt: i samma veva som CD-skivan dödförklarades, började min recensionshög att vÀxa som aldrig förr. Aldrig förr har jag fÄtt sÄ mÄnga CD som nu och det handlar hela tiden om nya namn pÄ min musikhimmel. Inte sÄ att plattorna som kommer Àr utskickade av debutanter, tvÀrtom. De flesta kommer frÄn smÄ okÀnda bolag som ger ut plattor med lokalt kÀnda artister. Eller frÄn band som ger ut plattorna de spelar pÄ i egen regi.

Vem har hört talas om Too Slim?

Inte jag i alla fall. Men han bildade sitt band i Seattle 1986 och har precis slĂ€ppt sitt 16:e album – »Shivers«.

Han spelar blÀndande gitarr, sjunger som en korsning mellan Delbert McClinton och Joe Cocker och skriver lÄtarna sjÀlv. Bakom sig har han trummisen Tommy Cook och bredvid finns Polly OŽKeary med sÄngmikrofon och bas.

NĂ€r de spelar in plattor lyckas de fĂ„ in en massa kompisar som spelar och sjunger nĂ€r det behövs. HĂ€r kĂ€nner vi igen framför allt Curtis Selgado i ett par lĂ„tar och The Texas Horns med Mark »Kaz« Kazanoff i spetsen.

Gillar man amerikansk rotmusik, rock och blues, sÄ gillar man det hÀr. Och nÄgra CD-butiker mÄste det vÀl finnas kvar? Eller ska det bli postorder?

Inte vet jag. Jag vet bara att det vimlar av smĂ„ bolag som ger ut nya skivor hela tiden och att det finns massor av fantastiskt bra artister dĂ€r ute, som Ă€r vĂ€rda att lyssna pĂ„. Timothy »Too Slim« Langford Ă€r bergis en sĂ„dan!

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.