Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Lamplights, The
The Lamplights
((Egen utgivning))

FrÄn Australiens guldkust kommer den hÀr stillsamma trion som jag inte vet ett skvatt om. Men de har gjort en behaglig och lÀttlyssnad CD med nÀstan bara egna lÄtar. Jag kommer inte pÄ nÄgot att jÀmföra med heller, men det Àr en sorts rootig akustisk mjukpop de Àgnar sig Ät. Men hÀr finns ocksÄ ett rent swingnummer och flera lÄtar som kan sorteras in i mer Àn ett fack. Det Àr helt enkelt musik som platsar lite varstans och som tar sig över olika grÀnser.

Och nĂ€r de egna gitarrerna inte rĂ€cker till, plussar de pĂ„ med kompisar som spelar olika instrument. Det skymtar fram en trumpet i nĂ„gra lĂ„tar, det kommer in en kvinnlig röst i en melodi och en hel gospelkör som bjuder pĂ„ skönsĂ„ng i plattans höjdpunkt »Home Again«.

Lamplights verkar hĂ„lla till mest pĂ„ hemmaplan och har sĂ„ vitt jag vet inte haft nĂ„gra internationella framgĂ„ngar – hittills. Men fĂ„r nĂ„gra av de hĂ€r lĂ„tarna lite speltid i radio, var som helst i de engelsksprĂ„kiga delarna av vĂ€rlden, sĂ„ bör de ljusa rösterna, de finurliga melodierna och de snygga gitarrerna hitta mĂ„nga öron som vill lyssna.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.