Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Tentrees, Gordie
Mercy or Sin
(GTB)

Att det har tagit tre år för den här plattan att leta sig över Atlanten, säger kanske en del om förutsättningarna för Gordon Tentrees från Kanada att bli ett namn också i Europa. Hemma verkar han vara stor. Han kan i alla fall radda upp en hel del fina utmärkelser och nomineringar framför allt för sina egenhändigt ihopsnickrade låtar.

Nu siktar han bl a på Skandinavien och det är väl därför som hans nya platta har hamnat i min recensionshög. »Mercy or Sin« är f.ö. hans tredje album och det är väl främst från den som låtarna hämtas, när han i juni spelar inte bara i Stockholm och Göteborg utan också i Åmål, Ängelholm och Svalöv.

Jag tror att publiken kommer att bli nöjd. Gordie Tentrees är en angenäm bekantskap, tack vare sin avspända attityd och hans ofta behagliga låtar. Han låter trovärdig när han berättar sina historier, han sjunger med en naturlig inlevelse och han aktar sig för att vara pretentiös. Och den bästa etiketten man kan sätta på hans musik, det är väl att den är rootsy.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.