Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Great Recession Orchestra, The
Have You Ever Even Heard Of Milton Brown?
(S. Satterwhite & NewTex Records)

Mitt svar på titelns fråga är nej, men på omslagets insida ges en kort historik över denne pionjär. Han var tydligen god vän med Bob Wills, mannen som sedermera blev King of Western Swing. Brown var dock först ut och The Great Recession Orchestra gör på denna platta ett försök att återskapa hans speciella mix av pop, jazz och hillbilly. Man gör det med smak, finess och ett överjävligt spel.

Western swing hade alltså ett liv före Wills och definitivt ett efter även om låtmaterialet i det här fallet är, med populärmusikaliska mått, uråldrigt. »Sitting on top of the world«, »Fan it«, »Corrine Corinna« och alla de andra görs i stilsäkra retroversioner och rootsy är naturligtvis bara förnamnet. Om det svänger? You bet. Tyvärr svängde Brown själv en gång för mycket: Han dog av skadorna efter att ha somnat vid ratten och kört av vägen. Men det är ju strålande att vi kan glädjas åt hans arv sjuttiofem år senare.

www.tedeborg.se

/Bengt O Tedeborg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.