Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ponderosa
Moonlight Revival
(New West)

New West är det amerikanska kvalitetsbolaget med Steve Earle, Delbert McClinton och John Hiatt i sitt stall. Nu satsar de på Ponderosa som 2011 års stora nyhet. Förra året trimmade bandet ihop sig med drygt 150 livespelningar (ibland som uppvärmare för Shooter Jennings och Old 97's) innan man gick in i studion och spelade in »Moonlight Revival«. Kompakt, tidlös rock'n'soul och southern rock boogie med en modern yta.

Visst är det ett nytt amerikanskt americanaband, fast när man lyssnar på skivan tänker man mest på brittiska inspirationskällor. Frankie Miller, Faces och Stones när de rockar och Beatles i några av de poppigare låtarna.

Inledande »Old Gin Road« svänger hårt, men resten av skivan innehåller också en hel del låtar av ballad- och mellantempokaraktär som »Pistolier«, banjodrivna »Penniless« och »Broken Heart« med sitt stora hammondhjärta.

En lovande debut och något för dig som inte kan sluta lyssna på dina gamla Frankie Miller-skivor och som gillar aktuella »Stones-rockarna« Deadstring Brothers.

/Urban Henriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.