Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Reverend Bob & Just In Time
Hayride
(Coslip Productions)

Stockholmarna som spelar vischanmusik har efter en karriĂ€r sedan 1993 Ă€ntligen fĂ„tt ihop en fullĂ€ngdare med 13 spĂ„r för oss som aldrig hamnar pĂ„ countryfestivaler. Det handlar om tradcountry och lite rökigare country rock och de blandar vilt med egna och andras lĂ„tar. De egna lĂ„tarna tĂ€ljs fram frĂ€mst av Bob May och Martin Johansson. De snodda kan i original hittas t o m hos Ramones, som hĂ€r kan höra hur deras I »Wanna Be Sedated« lĂ„ter i westerntappning.

Jag tror att de hÀr grabbarna ska upplevas först och frÀmst live pÄ en stökig pub eller, som antytts för nÄgra rader sedan, pÄ de festivaler som sommartid brukar förgylla den svenska landsbygden hÀr och dÀr med cowboymusik. PÄ platta kan de lÀtt uppfattas som just platta. Man fÄr inte kÀnslan att det hÀr Àr nÄgot extra. Och ibland lÄter det rent blekt.

Men samtidigt kan man höra att »Just In Time« med sin frontfigur Reverend Bob nĂ„gonstans har en större kapacitet som förmodligen lockas fram nĂ€r dansgolvet framför dem blir trĂ„ngt framĂ„t natten. I skivstudion handlar det om rutin och kunnande, inte sĂ„ mycket om starka kĂ€nslor. Man rullar fram utan att ge jĂ€rnet, liksom.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.