Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Reverend Bob & Just In Time
Hayride
(Coslip Productions)

Stockholmarna som spelar vischanmusik har efter en karriär sedan 1993 äntligen fått ihop en fullängdare med 13 spår för oss som aldrig hamnar på countryfestivaler. Det handlar om tradcountry och lite rökigare country rock och de blandar vilt med egna och andras låtar. De egna låtarna täljs fram främst av Bob May och Martin Johansson. De snodda kan i original hittas t o m hos Ramones, som här kan höra hur deras I »Wanna Be Sedated« låter i westerntappning.

Jag tror att de här grabbarna ska upplevas först och främst live på en stökig pub eller, som antytts för några rader sedan, på de festivaler som sommartid brukar förgylla den svenska landsbygden här och där med cowboymusik. På platta kan de lätt uppfattas som just platta. Man får inte känslan att det här är något extra. Och ibland låter det rent blekt.

Men samtidigt kan man höra att »Just In Time« med sin frontfigur Reverend Bob någonstans har en större kapacitet som förmodligen lockas fram när dansgolvet framför dem blir trångt framåt natten. I skivstudion handlar det om rutin och kunnande, inte så mycket om starka känslor. Man rullar fram utan att ge järnet, liksom.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.