Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
De omutbara
Live at Burmans
(Garageland records)

Jag vet inte exakt många mil det är mellan Umeå och Malmö, men det är en bra bit, det känner jag till. Jag övernattade där en gång när Blondinen och jag gjorde bilresan »Sverige runt på åtta dagar«. Det var mitt i sommaren, men det regnade mest hela tiden och det var ljust dygnet runt. Och någon musik hörde vi inte.

Men vi borde kunna ha hört De omutbara, för det här bluesbandet fanns, i sin första version, redan 1994. Tio år senare gjordes en del ommöbleringar och sen dess har samma fem musiker spelat sig samman och presenterat norrländsk blues på ett sätt som borde imponera på fler än norrlänningar. Och de har tagit sig ända ner till Mönsterås Bluesfestival, så omöjligt är det inte. Dessutom har de hörts på radion, men om programmet sändes lokalt eller riks, det är en annan sån där detalj som jag inte känner till.
Plattan Live at Burmans är inspelad i vad som sägs vara Sveriges äldsta skivbutik. Det är f ö bandets andra album.

Låt mig bara konstatera att det här är ett helt okej bluesband, det hörs på plattan. Det är rutinerat folk som hörs bakom gitarristen och sångaren Thomas Jonsson. Och de har bra egna låtar med balla texter på svenska.

Så jag tycker att det ska försöka visa upp sig nere i Skåne en dag. Visserligen är det en jäkligt lång resa, men det kan vara värt besväret.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.