Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Cassidy, Eva
Simply Eva
(Blix Street/Border)

Chris Biondo tycks ha hur många Eva Cassidy-inspelningar som helst i gömmorna. Nu kommer ännu en samling. Alla sånger utom en finns sedan tidigare utgivna med Eva Cassidy, men i andra versioner. Några spår från konserten på Pearl’s har också funnits på en bootleg.

På »Simply Eva« hör vi sångerskan ackompanjerad endast av eget, ganska robust gitarrspel. Tolkningarna understryker hennes inriktning på sången. Inga genrefördomar fick stå i vägen. Om en folksång passade bättre som jazz, ge den jazztouch. Om jazzlåten blev tydligare i folkarrangemang, sjung den så. Och poplåtar som Cyndi Laupers »Time after time« förlänades en bräckligare närhet.

Någon gång kan jag tycka att Eva Cassidy blir alltför gapig i de här inspelningarna, men i andra finns en ödsligt gripande lågmäldhet som röjer undan alla invändningar. Ensam med sin gitarr: det är själva urbilden av den amerikanska folksångerskan, och Eva Cassidy fyllde den med övertygelse.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.