Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
James, Susan
Highways, Ghosts, Hearts & Home
(SusanJamesMusic)

Titeln sÀger precis vad det handlar om; landsvÀgar, spöken, hjÀrtan och hem. Allt samlat i trakterna kring Los Angeles och framfört av singer/songwriter Susan James pÄ hennes fjÀrde album. FÀrgstarka karaktÀrer fÄr liv i den lite psykedeliska folkcountryn som bÀrs fram av Susans fina gitarrspel, starka personliga sÄng och, inte minst, av hennes underbara komp. Lekfull, kompetent, lyhörd, innovativ och kÀnslig americana om man sÄ vill. Paul Lacques, Paul Marshall och Shawn Nourse frÄn I See Hawks In LA gör tillsammans med Gabe Witcher frÄn Punsch Brothers och Danny McGough frÄn Shivaree ett fantastiskt jobb och lyfter sÄngen och lÄtarna till nÄgot utöver det vanliga. Musikaliskt varierat med en fin produktion och spÀnnande arrangemang.

Starten Ă€r stark och gripande, trots att det Ă€r en fartfyllt luftig ”Airdream Girl”, som sedan följs av den mandolindrivna och taktfasta ”A Weed Is Not A Weed” och som i sin tur övergĂ„r i den svepande charmfullt dansanta ”Thank You Tomorrow” med sitt fina fiolspelet. Och sĂ„ fortsĂ€tter det. Tung elgitarr driver ”On Your Side” och man kan se hur den spöklika marelden jagar boskapen med de cowboylika Shadowsgitarrslingorna i ”Cold Moon” för att övergĂ„ i lĂ€gereldssĂ„ng i ”Old Jug Song” med sitt lĂ€tta banjokomp. Psykedeliska ”Out In The Wood” följs av en hyllning och önskan om hjĂ€lp till allas vĂ„r Mr Zimmerman som sedan landar i en fin kombination av fiol och orgel i ”Falling Waltz 2”. Fiolen följer med i ”How To Fix A Broken Girl” och det hela avslutas med en tillbakagĂ„ng till LA:s 60-tal och den sköra hippielika flickpopen i ”Going To California”.

Det hÀr Àr en platta som jag har haft stor behÄllning av under mina mÄnga inlyssningar. Susans sÄng och gitarrspel Àr starkt och vackert och kompositionerna Àr mogna och vÀlplacerade. Detta tillsammans med vÀnnerna och kompmusikerna har det blivit en helhet som lovar gott för den pÄ nytt upptagna karriÀren. HÀr finns nÄgot som stÄr ut och som stannar kvar.

/Staffan Solding


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.