Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Gustavsson, Kjell & R&B Orches
The Boogie Boys
((KG Music))

All musik pÄverkar lyssnaren mentalt.

Man kan hÀnföras och hamna i ett lyckorus av det man hör, likavÀl som man kan drabbas av Ängest och depression. Svensk dansbandsmusik, av den mest primitiva sorten, har ofta en nedsÀttande effekt pÄ mitt humör, om jag inte lyckas ta emot det jag hör med ironi och humor. Men det bÀsta Àr naturligtvis att försöka undvika all kontakt med den hÀr sorten och fylla pÄ skivsamlingen med musik som fÄr mig att njuta av tillvaron.

Kjell Gustavssons RhythmŽnŽBlues Orchestra Àr ett storband som bygger upp en positivt laddad miljö för alla som befinner sig inom hörhÄll.

Och spelar man den nya plattan t ex medan man betalar mÄnadens rÀkningar, sÄ strunt samma om debet och kredit gÄr ihop. Spelar man den innan man ska bege sig till tandlÀkaren, kan man hoppa över bedövningssprutan.

Detta, mina damer och herrar, Ă€r musik som kan fĂ„ mig att svĂ€va fram med ett fĂ„nigt leende. HĂ€r finns allt: ett storband med en blĂ„ssektion som har fĂ„tt lĂ€ckra lĂ„tar att briljera i, en rytmsektion som ser till att det gungar och en hel rad vokalister och bakgrundssĂ„ngare. Allt vĂ€lstĂ€mt paketerat sĂ„ att man tar till sig alltihop och gĂ€rna trycker pĂ„ »repeat« nĂ€r »Blinded by darkness« avslutar plattan som lĂ„t nummer elva.

Finns i shopen: www.rootsy.nu/butik/album.php?id=1167

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.