Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sweet Emma and The Mood Swingers
Home Sweet Home
((DoMusic Records))

Det hÀr Uppsala-bandet har vi hört tvÄ gÄnger förut pÄ platta. Den hÀr gÄngen har det spelglada gÀnget slÀppt en CD som visar hur det lÄter nÀr en entusiastisk publik fÄr vara med och sÀtta stÀmningen. Och det blev ett glatt möte, förstÄs, mellan sprudlande musikanter och deras fans pÄ Bistro Hijazz i hemstaden.

Det rockas och svÀnger rejÀlt i uptempolÄtarna, flera skrivna av sÄngaren Anders Söderberg och saxofonisten Olle Thunström, och det uppstÄr njutbara stunder i fina bluesiga ballader. SÄ hÀr lÀt det pÄ danssalongerna i USA pÄ 40- och 50-talet och man blir lite hÀpen över att ett svenskt band kan fÄnga upp den rÀtta kÀnslan för musiken sÄ stilsÀkert och med en sÄdan entusiasm som Sweet Emma och hennes grabbar visar upp.

Vi som inte var med pĂ„ Bistro Hijazz fĂ„r Ă€ndĂ„ kĂ€nslan av att deltaga. Det Ă€r bara att vrida upp volymen och lĂ„ta sig ryckas med. Och det enda som avslöjar att detta inte Ă€r ett amerikanskt band, det Ă€r Anders Söderbergs svengelska uttal, framför allt i de lĂ„ngsamma lĂ„tarna. Det skulle vara intressant att fĂ„ höra vad en amerikansk lyssnare har att sĂ€ga om »dialekten«. Jag tror att hon eller han tycker det lĂ„ter ganska charmigt.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.