Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Beatundercontrol
Beatundercontrol In Dub
(Malicious Damage Records)

Jag minns Ulf ”Rockis” Ivarsson som en liten kille i en stor kavaj prydd med badges. Vi skrev 1978 och Ulfs smeknamn var närmare associerat med knapparnas bilder på Sex Pistols och Clash än med Elvis eller Jerry Lee. Det spelade ingen roll, för när vi skriver 2011 har ”Rockis” spelat bas med alla från Dave Edmunds till Thåström och på Beatundercontrols tredje skiva är det tung dub som gäller.

Ulf är alltså en mångsysslare som knappast bryr sig om musikaliska gränser/hinder och som trots det sannerligen inte är någon dilettant. Han är en fantastisk basist med ofelbart gehör för vad som krävs i varje given musikalisk kontext.

»Beatundercontrol In Dub« innehåller åtta spår som omedelbart landar rätt någonstans mellan en funkig Augustus Pablo (jodå, Ulf trakterar melodica då och då) och electronica. Det är tyngre än det mesta men ändå lätt i sitt minimalistiska sväng. Några låtar har mixats av folk som Bill Laswell och Youth men helheten är ändå just det, en helhet.

Plattan kan köpas direkt av Ulf – gör det! - och ställer vissa krav på både format och anläggning. Detta är inte musik för mp3 eller iPhonens inbyggda högtalare, om man säger så. Det här är i stället musik gjord för att få varenda skelettdel i kroppen att skaka. Av välbehag, nota bene.

www.tedeborg.se

/Bengt O Tedeborg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.