Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Keating, Annie
Water tower view
(anniekeating.com/HemifrÄn)

Annie Keating rör sig mellan folk och country med sitt sjÀlvmedvetna utspel och starka lÄtar. Hennes lyrik tolkar genomgÄende de mörkare sidorna av vad det innebÀr att vara mÀnniska i en precis, men ocksÄ diskret understrykande metaforik. Annie Keatings röst Àr raspig, ljusare Àn den i förstone lÄter, och ytterst uttrycksfull i det nÀst intill frampratade akustiska rum den skapar.

Water tower view Àr det fjÀrde albumet jag hör med sÄngerskan (jag vet inte om det finns fler), och det Àr lika övertygande som de föregÄende. Rösten stÄr i centrum, men dess konturer förstÀrks av varsamma musikerinasatser, inte minst frÄn Bo Ramseys elgitarr och Burke Carrolls dobro. De pendlar mellan skÀrpa och en lÀtt blurrighet, som förstÀrker Annie Keatings emallanÄt lite sluddriga sÄng. DÄ pÄminns vi om Lucinda Williams i hennes bÀsta stunder, fast Annie Keating Àr bÀttre.

Hennes lĂ„tskrivande ger ocksĂ„ utrymme för lĂ€ckra lĂ„n, som ett gitarriff som formligen dĂ„nar Keith Richards anno 1970 och en del passager frĂ„n Little Feats Willin’ som ekar genom Fallen down och ger lĂ„ten dess gĂ€ckande egenart.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.