Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Corbett, Tom
Tonight I Ride
((Roundhouse Records))

Det hÀr Àr musik frÄn en innehÄllsrik westernrulle som inte finns.
I alla fall tÀnker jag pÄ dammiga kaktusbuskar under stekhet sol i en öken dÀr man inte ser slutet, cowboys vid en lÀgereld omgiven av natten, en grusgata i en liten hÄla med saloon, sheriffkontor och fÀrglösa trÀkÄkar, dÀr tunna gardiner fladdrar ut genom fönster och för att lek i vinden. En frÀmling rider in i stan och nu undrar alla vad som ska hÀnda.

Tom Corbett har samlat ihop ett jÀrngÀng musiker som kan alla trick i boken, de lirar fiddle, mandolin, piano, trumpet, gitarr, munspel och allt vad som behövs för att skildra en bit av livet. En lÄt har han snott, Is Anybody GoinŽ To San Antone, resten Àr egna lÄtar dÀr redan titlarna anger tonen: Still Hear Her Crying, Middle of Nowhere, Grandpa SittinŽ On The Front Porch och Ätta till.

Corbett behÀrskar allt inom modern country och dessutom gamla sÀtt att utmÄla en bit av verkligheten med, till exempel gammal fin bluegrass och annat som finns i folkmusiktraditionen. Och han blandar utan att vara rÀdd för att nÄgon lÄt ska hamna utanför ramarna. Geografiskt hÄller han sig i Södra Kalifornien och all hans inspiration verka vara hÀmtad hÀrifrÄn USA:s vÀstra utkanter dÀr Àndlösa dalar, breda floder och RedwoodjÀttar prÀglar intrycken.

Corbett gör musik av detta och han sjunger med en sparsmakad men sÀrprÀglad röst som smyger in i ljudbilden och pÄminner om en countrysÄngare frÄn förr vars namn jag har glömt.

Nu vÀntar jag bara pÄ att det ska bli en film ocksÄ. Grunden Àr lagd, Corbetts musik hÄller ihop den.

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.