Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Kamp, Ted Russell
Get Back To The Land
(PoMo Records/Hemifrån)

Tyvärr missade jag den här mångsidiga profilen under hans Sverige-besök för något år sedan. Möjligen går det att reparera i januari 2011, för då kommer han hit igen, i alla fall till Stockholm, Göteborg, Gävle och Bjursås.

Då lär väl också den här nya CD:n vara utgiven.

Ted Russel Kamp har varit igång sedan i mitten av 1990-talet, han har spelat i olika band och han har släppt ett par egna uppmärksammade album sedan 2007.

Han skriver texter med innehåll som ofta berör och han lägger dem varsamt på melodislingor som är njutbara och bygger på modern country á la Waylon Jennings med kryddor från The Eagles.

Egentligen är han från New York, men han har bosatt sig i Los Angeles och detta borgar nog för att hans sätt att göra musik känns mer rökigt urban än om han hade flyttat till Nashville.

Här finns dessutom mycket som verkar ha påverkats av de rötter man kan gräva fram i Texas. Och detta har sin förklaring i att Ted är en stor beundrare av Doug Sahm, som han lärde känna, umgicks med och fick inspiration av.

Detta gör också att låtarna på nya CD:n, som alltså släpps någon gång i januari, har en bredd och ett djup som ger hans medmusikanter utrymme att briljera i bakgrunden på alltifrån en Hammond och en pedal steel till en sopransax och en cello. Landskapet är fullt av upplevelser.

/Rune Häger

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.