Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Jewel
Sweet and Wild
(Valory/Humphead/BAM)

För två år sedan tog singer/songwritern Jewel helt steget in i den country som alltid legat på lur i hennes musik med albumet »Perfectly Clear«. Hon fortsätter på samma väg med nya »Sweet and Wild«.

Vilken genre hon än anknyter till, sätter Jewel dock sin prägel på musiken. Hon är en fin låtskrivare med stark känsla för melodier och genomreflekterad lyrik, vanligen om kärlekens irrgångar. De flesta sångerna på den nya skivan är egna kompositioner och co-writes; bland Jewels partner finns veteranen Liz Rose. Allt väl så långt.

Men, det instrumentala ger ett pålagt intryck. Jag saknar den organiska känslan mellan sångare och musiker som är så viktig för countrymusiken. Därför lyssnar jag helst på de luxe-utgåvan, som innehåller en extra skiva med akustiska versioner av alla låtarna. Det blir naknare, mer omedelbart, och Jewels naivistiskt såriga sång kommer bättre till sin rätt än när den bäddas in i en pliktskyldig instrumentering.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.