Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Kimbrough, Will
Rootsy Approved: Introducing Americana Music Vol.1
(Rootsy.nu)

Mini-cd-box innehållande tre skivor:

1. Wings (nytt studioalbum)
2. Pieces of Work: the Best of
3. Live at Folk Alliance International

Will Kimbroughs nya CD »Wings«. Första halvan av skivan är folkrockig, medan andra halvan drar åt soulhållet. Hans jämnaste och mest genomarbetade album hittills.

Det börjar med »Three Angels«, en lovsång till frun och de två döttrarna. »You Can't Go Home« kan handla om att återvända till staden man växte upp i. Titellåten »Wings« är plattans »hit«, med Dylan-musnpel och en skön text om att våga pröva sina vingar och säga »ja!« i alla lägen.

»Love To Spare« och »The Day of the Troubadour« förmedlar båda känslan av en artist som gillar att kuska runt med sin gitarr och sina sånger, men ändå längtar efter familjen och vännerna därhemma. Förmodligen skrivna en sen kväll i en turnébuss / ett billigt hotellrum / ett backstagerum eller på ett tåg, välj själv.

»Big Big Love« är skön soulpop med körtjejer och Hammondorgel och »Open To Love« indikerar att Will fullständigt snöat in på southern soul. Snyggt jobbat, Will! Även »Let Me Be Your Frame« är en schysst soulballad där Will stöttas av en rökig kvinnoröst.

Andra skivan i Rootsy-boxen är »Pieces of Work: the Best of Will Kimbrough«. 18 låtar från solodebuten »This« fram till »Americanitis«. Bra och generöst urval. De flesta av låtarna är redan omnämnda i artikeln »Will Kimbrough story« som du hittar på annan plats här på Rootsy.

Tredje skivan är »Live at Folk Alliance International, Memphis, TN, February 2010«. I princip en akustisk solospelning, även om Tommy Womack gör ett diskret gästspel. Flera låtar från »Wings« spelas.

Sammanfattningsvis en lyckad och prisvärd mini-CD-box som ger en mycket bra introduktion till mångsysslaren Will Kimbrough. Tack Rootsy Approved, jag är redan spänd på att se vem som kommer att bli »Volume 2« i denna serie!

/Urban Henriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.