Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Jones, Kelly
Brave Heartache
(www.kellyjones.com)

Kelly Jones rör sig i den traditionsmedvetnare delen av countryns huvudfĂ„ra, off-Nashville men mer i fas med den öppet kommersiella countrymusikens estetik Ă€n med den alternativa countryns klonade missljud. Hon Ă€r en utmĂ€rkt lĂ„tskrivare, med fin melodikĂ€nsla och lyhörd för kĂ€rlekens tvetydigheter. Hennes mjukt rĂ„barkade, lĂ€tt naivistiskt raspiga röst för tankarna till Kasey Chambers och den luftiga ljudbilden och de fjĂ€derlĂ€tt studsande musikerinsatserna minner om Joni Harms. Även den prĂ€rieromantiska metaforiken i en sĂ„ng som »Sun’s Gone Down« minner om Harms, Ă€ven om den tolkade erfarenheten rör sig i annan riktning.

Och nÄgon gÄng ruffar Kelly Jones till uttrycket, till exempel i »Brave Heartache«, dÀr Dom Francos lÀckra glissandon och Patrick Tetreaults lÀckra riff och honky tonk-licks ger den framÄtlutade melodin ytterligare en skjuts.

De flesta av skivans spÄr hÄller samma klass. Kelly Jones Àr en artistiskt helt övertygande debutant, med en sÀllsam mognad och expressivitet. Hon kan bli hur bra som helst.

/Magnus Eriksson


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.