Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Ericson, Peter R.
Three Colours
(Lovande projekt/ADA Warner)

Peter R. Ericsons nya album »Three Colours« rymmer fyra skivor. Tre är kolorerade: en blå, en röd och en vit. Till det kommer en skiva med mer osorterat material.

Arrangemanget speglar en tendens. En skiva har en jazzig touch, på en annan dominerar filmiskt stämningsmåleri och en tredje drar i både folkligare och klassicerande riktning. På färgskivorna hör vi den progressive musikern som prövar olika uttryck och formspråk.

Stränginstrumenten ger musiken en utgångspunkt. Sedan lägger Peter R. Ericson nya lager: vokala eller instrumentala, inte minst trumpetaren Bosse Broberg har en viktig roll på två av skivorna. Han bidrar till klangrikedomen, samtidigt som hans spel ger klarare melodiska mönster åt de instrumentala styckena. Paradoxalt nog är flera vokala stycken öppnare, men allt speglar samma konstnärliga strävan.

Det gäller tre av skivorna. Den fjärde har tydligare rockdrag med skarpskurna melodier. För min del hade det räckt med ett trippel-album.

/Magnus Eriksson

Lyssna på Spotify


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.