Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Brittain, Bruce
More to Love
(Wisdom River Records)

Förmodligen finns det några stycken av den här typen medelålders musikanter i varje amerikansk delstat. De flesta hör vi aldrig, av flera olika skäl, några lyckas få uppmärksamhet även utanför det egna territoriet och en och annan kan t o m bli känd i hela USA och därmed också här i Europa.

Bruce Brittain är ett välkänt namn hemma i Georgia och han har poppat upp vid något tillfälle även bortom statsgränsen. Nu är frågan om nya CD:n More to Love ska ge honom skjutsen som behövs i karriären, om han nu siktar på nationell och internationell framgång.

Plattan visar att han är en habil singer/songwriter, hans låtar skapar en positiv känsla när man spelar den från början till slut och han sitter förmodligen på en skatt med ett antal glittrande låtsmycken. Låtarna handlar om vardagligheter som berör de flesta fullvuxna på något sätt och han berättar historierna till en lättsmält musikalisk mix med honky tonk, lättsam blues, rock´n´roll och country. Han hörde för övrigt till den gren inom countryn som protesterade när Nashville hade sin slätstrukna period och då rebellerna hette till exempel Nelson, Kristofferson och Jennings.

Bruce Brittain bör uppmärksammas inte för sin sång, men för sin kapacitet att skriva bra låtar. Gör som jag: ge honom en chans!

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.