Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Brittain, Bruce
More to Love
(Wisdom River Records)

Förmodligen finns det nÄgra stycken av den hÀr typen medelÄlders musikanter i varje amerikansk delstat. De flesta hör vi aldrig, av flera olika skÀl, nÄgra lyckas fÄ uppmÀrksamhet Àven utanför det egna territoriet och en och annan kan t o m bli kÀnd i hela USA och dÀrmed ocksÄ hÀr i Europa.

Bruce Brittain Àr ett vÀlkÀnt namn hemma i Georgia och han har poppat upp vid nÄgot tillfÀlle Àven bortom statsgrÀnsen. Nu Àr frÄgan om nya CD:n More to Love ska ge honom skjutsen som behövs i karriÀren, om han nu siktar pÄ nationell och internationell framgÄng.

Plattan visar att han Àr en habil singer/songwriter, hans lÄtar skapar en positiv kÀnsla nÀr man spelar den frÄn början till slut och han sitter förmodligen pÄ en skatt med ett antal glittrande lÄtsmycken. LÄtarna handlar om vardagligheter som berör de flesta fullvuxna pÄ nÄgot sÀtt och han berÀttar historierna till en lÀttsmÀlt musikalisk mix med honky tonk, lÀttsam blues, rockŽnŽroll och country. Han hörde för övrigt till den gren inom countryn som protesterade nÀr Nashville hade sin slÀtstrukna period och dÄ rebellerna hette till exempel Nelson, Kristofferson och Jennings.

Bruce Brittain bör uppmÀrksammas inte för sin sÄng, men för sin kapacitet att skriva bra lÄtar. Gör som jag: ge honom en chans!

/Rune HĂ€ger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.