Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Dungen
Skit i allt
(Subliminal Sound)


Jag dras som en magnet till mitt vinyl-exemplar av Kaipas ”Inget nytt under solen” från 1976 och den 20 minuter långa episka låten ”Skenet bedrar” efter att ha lyssnat några gånger på Dungens”Skit i allt”. Släktskapet är slående.

Men Dungen både förvaltar och förnyar den svenska progressiva rocken vidare in i 2000-talet på ett alldeles lysande sätt.

Produktionen på ”Skit i allt” låter 1970-tal med dämpade trummor, snårigt uppbyggda låtar med långa gitarr- och orgelutflykter. Precis som det brukar. Men med modern teknik blir skärpan och soundet 2010-talsmässigt. De hörs att de fluffiga, och ibland skräpiga och ruffa, ljudlandskapen är genomarbetade och välskrivna. Världen upptäcks igen och igen av nya generationer och Dungen skapar något nytt av grunderna som lades på 1970-talet. Modern progressiv musik blir inte bättre än så här. Men glöm inte att lyssna på det gamla, då det fortfarande hette symfonirock.

/Anders Sundin


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.