Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Hold Your Horses
Hold Your Horses
(Eget bolag)

Så här låter det väl, ungefär, hemma hos Dolly Parton på söndagseftermiddagar när släkten är samlad.

Någon hämtar sin banjo, någon har sin fiol inom räckhåll och dessa instrument är de som ger det karaktäristiska soundet när man vill spela gammaldags traditionell bonnacountry. Bluegrass kanske det också kallas.

Men Hold Your Horses kommer inte från den amerikanska vischan, utan från den del av Sverige som heter Skåne och i viss mån här och där kan se ut som och ha en touch of the midwest.

Bandet är förstås inte så skånskt i grund och botten. Medlemmarna har strömmat till från Blekinge, Småland och t o m Norrland.
Musiken förenar dem och Martina Johnssons låtar verkar passa alla de övriga medlemmarna i bandet. Alla hjälper verkligen till för att det ska låta som i Dollyland.

Än så länge spelar de mest på små klubbar och krogar, men Hold Your Horses skulle vara ett perfekt förband när någon amerikansk countrystjärna är i faggorna. Inför en stor publik med intresse av den här sortens musik, skulle de bli en sensation.

Vi får bara fem låtar på deras eget bekostade debutalbum, men nästa gång kanske ett etablerat skivbolag satsar på hästarna? Det blir i så fall vinst, det vet jag, det är bara en fråga om tajming och rätt sätt att presentera bandet.

Sen gör de resta själva: låtar, sångstämmor och sättet att spela gammal bonnacountry – allt är klappat och klart.

/Rune Häger


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.