Rootsy logo  
Rootsy logo

Recension
Sojourners, The
The Sojourners
(Black Hen)

Tre mogna herrar med lika mogna röster. Resultatet av mÄnga Ärs sjungande i ensamt majestÀt och tillsammans. Det Àr stor gospel frÄn första till sista ton. Men det Àr gospel med pÄverkan frÄn blues, rock och country. Will Sanders, Ron Small och Marcus Mosley Àr tre sÄngare med röster utsnidade för att passa tillsammans. Det Àr dÄ harmoni gör skÀl för ordet. The Sojourners har mycket harmoni. Den staplas ovanpÄ varandra, den snirklar sig runt och den utmanar. En starkt traditionell gospelsÄng har hÀr moderna tolkare. Tre starka röster som klarar sina soloprestationer men som blir som bÀst nÀr de fÄr arbeta med olika harmonibyggen.

Den instrumentella inramningen Ă€r ingen inramning utan en utmaning. Stewe Dawsons gitarr, Mike Kalanjs Hammond B3, Geoff Hicks trummor och Keith Lowes bas finns dĂ€r inte enbart för att rama in de vokala harmonierna. De finns dĂ€r för att bygga pĂ„, locka fram och skicka vidare musikaliska sprĂ„ngbrĂ€der. Stewe Dawson spelar genomgĂ„ende en snygg och vĂ€lkomponerad gitarr. Bitvis en fjĂ€rde röst med sin slide-gitarr. Hammond B3 fĂ„r inte sticka ut pĂ„ det sĂ€tt som den skulle kunna göra för att bli en perfekt gospelorgel. Men de bĂ„da herrarna arbetar fint tillsammans med de bĂ„da inledande ”Nobody Can Turn Me Around” och ”Brother Moses Smote The Water” medan en ilsken elgitarr gör ”Great Day” till en udda fĂ„gel i sammanhanget. Bland de klassiska gospelspĂ„ren hittar vi Ă€ven Doris Akers ”Lead Me Guide Me”, The ViolinaireÂŽs ”Another Soldier Gone”, Los Lobos ”The Neighborhood” och Reverend Gary Davis ”Death DonÂŽt Have No Mercy”.

Även om det inte Ă€r hallelujastĂ€mning med taktfast handklappning och svimmande gudstjĂ€nstbesökare som man ser framför sig nĂ€r The Sojourners upptrĂ€der utan en mera traditionell musiklyssnarskara Ă€r det riktigt fin gospel som vi bjuds. Ett litet halleluja slinker Ă€ndĂ„ ur en dĂ„ och dĂ„.

/Staffan Solding


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida Àr designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.